Temat: Czy mogłam się zatruć? - mięso.

Hej wszystkim,

Mam może śmieszny, ale jak najbardziej aktualny problem, proszę o radę. Czy mogłam się zatruć jednym plasterkiem nieświeżej kiełbasy ( była lepka, w smaku chyba ok, trochę dziwny zapach, kupiona równo tydzień temu, leżała w lodówce)? Najpierw zjadłam ten plaster, a dopiero potem odwinęłam resztę z folii i zauważyłam, że się lepi... 

no tak nie bój się nie umrzesz

Mogłas ale też organizm może sobie poradzić. Zawsze możesz łyknąć węgiel aktywowany :p

😅 skoro masz siłę pisać i na kibelku nie siedzisz to wszystko ok. Nie Ty pierwsza zjadłaś coś starego 

Teoretycznie mogłaś się zatruć tym jednym plasterkiem, jeśli była tam salmonella albo jad kiełbasiany, ale raczej małe szanse, że mięso trzymane w lodówce aż tak się zepsuło. Poza tym przy takim zatruciu miałabyś ciężkie objawy i konieczność hospitalizacji.

przeżyjesz :-)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.